The Plaza Hotel

Plaza Hotel är ett 20 våningar högt lyxhotell på Manhattan i New York som bland annat är känt för sin goda service men också för sin medverkan i en hel del filmer och TV-serier. Hotellet är kanske mest känt från filmen Home Alone 2: Lost in New York med Macaulay Culkin i huvudrollen som den lille killen Kevin McCallister. Plaza Hotel förekommer även bland annat i filmer som Crocodile Dundee från 1996 och Almost Famous från 2000.

Hotellet förekommer mest frekvent i filmen Home Alone 2 där Kevin beslutar sig för att hålla till tills allting ordnat upp sig. Han har nämligen hamnat i New York av misstag när hela familjen skulle åka till Florida för att fira jul. På flygplatsen råkar han av misstag gå efter fel pappa och hamnar på ett flygplan till New York istället. Lyckligtvis har han kreditkort och pengar så att han klarar sig. New York blir hans nya lekplats och Plaza Hotel hans tillfälliga hem där han blir vän med alla i personalen.

Hotellet har gjort hela spektaklet till en smart affärsidé och erbjuder en Live Like Kevin experience där man helt enkelt kan betala för att få uppleva en del av det som 10 årige Kevin var med om på hotellet i filmen.