Skapa ditt vackraste badrum

Har du länge gått och tänkt att det är dags att renovera badrummet och få det precis sådär inbjudande och fräscht som du drömmer om? Ingen tidpunkt är bättre än det här ögonblicket, så varför inte sätta dig ner och börja planera förändringarna du vill göra, och kontakta de hantverkare du behöver ha hjälp av?

Dusch eller badkar

Först av allt behöver du punkta upp allt det du vill ha gjort i badrummet, och gärna göra en ritning av det också. Är du händig och har rätt kunskap kan du göra en del av renoveringen själv men till vissa delar krävs det professionella hantverkare. De kan också hjälpa dig med tips och råd på vägen. När det kommer till din planering behöver du bland annat bestämma dig om du vill ha badkar eller dusch, och förutom storleken på ditt badrum beror ditt val helt enkelt på vad du själv föredrar. Dock väljer många dusch just för att det är smidigt och enkelt, och ofta tar mindre plats, detaljer som brukar värderas högt av bland annat barnfamiljer. Det finns många typer av duschväggar att välja mellan, så fundera noga igenom vad som passar bäst för dig och din familj, och som samtidigt passar in i din vision om det perfekta badrummet. Att lyckas kombinera elegans med barnvänlighet kan vara en utmaning, men det finns fantastiska lösningar, så botanisera på nätet, i butiker och i magasin för att bli inspirerad.

Ett rum för avkoppling och ro

När det kommer till just badrummet är det populärt att inreda med naturmaterial i kombination med detaljer i exempelvis guld och svart. Den skandinaviska inredningsstilen är omtyckt av många, och eftersom badrummet ofta är ett mindre rum så passar den här stilen väldigt bra där då den är avskalad, elegant och avslappnande. När badrummet nu ska renoveras kan det bli ett utmärkt tillfälle att låta just den avkopplande atmosfären dominera rummet, och introducera familjen till att just den känslan ska få ta över när de är där inne. Låt det bli en lugn och skön start på dagen, och en avkopplande avslutning innan sömnen på kvällen. Vi bestämmer vilka känslor vi låter ta över i olika situationer, och att medvetet försöka göra ett rum till en plats av lugn och ro, kan hjälpa alla i hela familjen.